DOME Adrenaline Zone – En av Europas största extremehallar öppnar i Gävle

Vi kunde tidigare i höstas berätta om Turbo Extreme Sport Zones planer på att etablera sig i Gävle med en av Europas största extremsportanläggningar. Vissa farhågor från såväl oss som en hel del utövare var att fokus skulle hamna för stort på parkour, trampoliner, foampits och dylikt och ett i övrigt för oinsatt tänk gällande skatedelen. Dessa farhågor verkar dock vara obefogad då man anlitat Bryggeriet Bygg för rampdelen, en del på 850 kvadratmeter, som kommer innehålla både street och bowl. I andra rum kommer det bli foampits, airbags och pumptrack. Utöver det blir det även ytterligare aktiviteter och en stor restaurang, i lokalerna som totalt sett ligger på inte mindre än 6000 kvadratmeter. Här får vi nu i en video följa med in i de gigantiska lokalerna som är tänkt att öppna redan i februari nästa år.

0
1096

Film & redigering: Xplore media


Update från invignignen:

Åkare: Conny Björklund, Johan Söder, Martin Strömberg, Joel Lyrberg, Tony Alfreden, Oscar Göthlund, David Lindahl, Ville Rockäng & Rickard Nilsson med flera
Film & redgering: Conny Björklund
Övriga filmare: Johan Söder
Musik: Scott Holmes – Happy Days & Forget the Whale – Move Along
Från: Free Music Archive – Creative Commons License


Pressrelease:
FastPartner har tecknat ett 11-årigt hyreskontrakt med Turbo Extreme Sport Zone omfattande cirka 6 000 kvadratmeter i fastigheten Hemsta 11:11/15:7 i Gävle. Kontraktet börjar löpa den 1 februari 2018. Lokalerna kommer att anpassas för att inrymma Turbos koncept i form av en idrotts- och aktivitetsarena med en sport- & träningsanläggning för ungdomar, en skatepark och en hall för extremsport.

Hemsta företagspark, som består av fastigheten Hemsta 11:11/15:7, har nu drygt 24 000 kvadratmeter uthyrt. Hyresgäster i Hemsta företagspark är bland andra Gavlegårdarna, Inresol och Må Bättre. Hemsta företagspark rymmer dessutom FastParnters regionkontor samt ett företagshotell. År 2014 då Ericssons hyreskontrakt löpte ut, fastställdes en långsiktig uthyrningsplan som nu med accelererande efterfrågan ger goda resultat.

– Det känns väldigt bra och spännande att ha blivit hyresvärd åt Turbo Extreme Sport Adventure. Vi är helt övertygade om att detta tillsammans med övriga etableringar i fastigheteten är fortsättningen på en ny fas i fastighetens historia. Uthyrningen är en del av vår satsning på att utveckla vårt fastighetsbestånd i Gävle, där vi nu bland annat har anställt en ny uthyrare Terese Bergqvist, säger Fredrik Thorgren, Regionchef på FastPartner.

– Det är spännande att få etablera en helt ny typ av extremsportanläggning i Gävle som blir unik i Norden. Vi känner oss välkomna från såväl vår hyresvärd, kommunen och de samarbetspartners vi hunnit träffa. Vår målsättning är att bidra till att sätta Gävle på kartan bland ungdomar inspirerade av X-games och yngre vuxna som gillar adrenalinkickar. Vi ska se till att bli en ny turistattraktion som man är beredd att resa en bra bit för att besöka, kommenterar Theo Blanco, VD på Turbo Extreme Sport Zone.

Web:
turbosportzone.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.