Disaster – Nytt skatemärke från Värnamo

Spana in en liten intervju med Magnus Palm som har startat Sveriges senaste brädmärke, Disaster. Vi bjuds även på ett gäng bilder från juniortävlingen i Värnamo Skatepark tidigare denna månad där Disaster stod för priserna.

0
596

 

Man säger ju att jobbet ska vara din passion, så då tänkte jag att det är ju bara att köra på.

43-årige Magnus Palm köpte sin första bräda när han var 11 år, sedan dess har intresset för skateboard funnits även om det periodvis har varit mer eller mindre. Nu först nyligen fick han idén att göra något mer av sitt intresse och startade skatemärket Disaster.

Eller rättare sagt, planerna har funnits ända sedan 2015 där han under en familjeresa utomlands tog de första kontakterna med tänkbara brädleverantörer, och loggan har han arbetat på i ett och ett halvt år.

– Man säger ju att jobbet ska vara din passion, så då tänkte jag att det är ju bara att köra på, säger han till Värnamo Nyheter.

Märket får dock växa i lagom takt nu, och hittills har det blivit ca 70 brädor i fyra olika former. En första omgång med 21 brädor gick direkt till kommunen som köpte in dem som lånebrädor, och i övrigt har märket ett nära samarbete med föreningarna Skate Värnamo och 331 Wernamo.

– Till invigningen av skateparken tillverkade jag en bräda med bilder från bygget, som ett minne. Den brädan är det många som åker med här nu, säger Magnus till Värnamo Nyheter, och pekar ut över parken där flera ungdomar har samlats.

Längre fram har Magnus Palm förhoppningarna att kunna försörja sig på sitt eget brädmärke. Ett sätt att göra det är att vända sig till olika skateskolor runt om i världen.

– Jag ska faktiskt ned till Nairobi i Kenya i höst och samarbeta med en skola där. Jag jagar sponsorer till detta för fullt, säger Magnus Palm till Värnamo Nyheter.

I början av juli kördes även en juniortävling i Värnamos Skatepark där Disaster stod för priserna. Spana in bilderna här nedan.

Web:
www.disaster.se
Disaster på Facebook
Värnamo Skatepark på Facebook
www.skatevarnamo.se
Skate Värnamo på Facebook
331 Wernamo på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.