Dags för skatehall i Ale

En ny skatehall håller på att födas i Göteborgsområdet. Den här gången är det i Bohus i Ale Kommun där Action Sports Alliansen just nu håller på att färdigställa en liten och charmig lokal.

0
145

Jag tror att det kommer att bli ett socialt lyft för hela Bohus. Det är skillnad mellan exempelvis en fotbollsförening och skateboardförening. Det är en individuell sport där man kan ta med sig sin bräda och åka med kompisar. Det behöver inte vara så uppstyrt.

En ny skatehall håller på att födas i Göteborgsområdet. Den här gången är det i Bohus i Ale Kommun som man just nu håller på att färdigställa en liten och charmig lokal. Lokalen kommer att delas av Action Sports Alliansen i Ale och Ale Konfliktspel.

– Vi är väldigt glada att vi kan vara här i Bohus. Det är nära pendelstationen och ungdomar från hela kommunen kan komma hit. Det ligger dessutom nära Kungälv och det kan locka hit ännu fler, säger Joakim Engström till Ale Kuriren.

Daniel Nilsson startade föreningen Action Sports Alliansen i Ale tillsammans med David Örneblad för två år sedan och har sedan dess jobbat för att få till en inomhuslokal och nu är det äntligen dags.

– Kommunens föreningsutvecklare Emma Kronberg har hjälpt oss mycket och vi var med under Ale Outdoor i juni och det var ett otroligt stort tryck. Då insåg Kultur och Fritidssektionen i Ale att det fanns ett intresse för skateboard och vi fick nyckeln till lokalen tidigare i somras. Vi fick även 25 000 kronor från Vaknafonden, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Daniel Nilsson till Ale Kuriren.

Man har senaste veckorna jobbat med att riva väggar i den 160 kvadratmeter stora lokalen och håller just nu på att lägga ett nytt golv med målsättning att vara klar om två veckor och då kunna ha öppet varje vardagkväll och lördagar.

– Får vi bara till golvet ska det inte vara några problem, sedan beror det på hur många som vill hjälpa till. Vi har utrustning som vi kan använda i början så det ska inte vara några problem, säger Daniel till Ale Kuriren.

– Jag tror att det kommer att bli ett socialt lyft för hela Bohus. Det är skillnad mellan exempelvis en fotbollsförening och skateboardförening. Det är en individuell sport där man kan ta med sig sin bräda och åka med kompisar. Det behöver inte vara så uppstyrt. Därför är det viktigt att vi kan ha öppet så mycket som möjligt, men då krävs det att alla ungdomar tar ett eget ansvar för jag och David kan inte vara på plats hela tiden, säger Daniel till Ale Kuriren.

Web:
Action Sports Alliansen i Ale på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.