Dags för Luleå Big Air 2017

Luleå Big Air går in på sitt tredje år med en ännu fetare ramp, massvis av aktiviteter och en grym efterfest där Frej Larsson spelar. Läs mer om det hela, spana in coverage från förra året och boka biljett/anmäl dig du också. På lördag brakar det loss i Luleå.

0
358

Lueå-big-air-flyerVar och när:
Tekniska Universitetet, Luleå. Lördag 11 februari, klockan 13.00-23.00

09:30-13:00 Buss till Måttsund från StiL
13:00-17:00 Prova på Längdskidor
13:00-17:00 Prova på Labyrintorientering
13.00-17:00 Prova på Fatbike
13:00-17:00 Prova på Isklättring
13:00-17:00 Åk hundspann
14:00-23:00 Isbaren öppnar för Afterski
17:00 Start BIG AIR-tävlingen
21:00-03:00 Luleå BIG AIR afterparty på STUK


LTU big air afterparty2Efterfesten på STUK: 21.00-03.00
Efter dagens Big Air tävlingar hälsar vi Er varmt välkomna till den officiella efterfest!!

Live på stora scenen denna kväll Frej Larsson!!
Frej Larsson är en svensk musiker och rappare bördig från Ronneby. Han är känd som medlem i bland annat Slagsmålsklubben, Maskinen, Far & Son, Chechen och Offerprästers orkester.

Vi ses på STUK, Luleås största nattklubb!

Biljetter: www.biljettkiosken.se
Kårmedlem 150:-
Studerande på LTU/annan ort: 200:-
Övriga: 250:-


Anmälan:
Anmäl dig redan idag genom att skicka följande information till registration@luleabigair.se eller klicka på denna länk.

  • Namn
  • Adress och land
  • Födelsedatum
  • Telefonnummer
  • Disciplin(Herrar/Damer, Snowboard/Skidor)

För avbokning av plats samt återbetalning krävs uppvisande av läkarintyg. Alla tävlande under 18 år behöver målsmans godkännande för att delta.

Avgift: 300:-  Betalningsinstruktioner kommer då du anmält dig.


Den 11 februari är det dags för en heldags folkfest i Luleå – helt utan kostnad.
Åkare från hela landet kommer vara på plats för BIG AIR, vars ramp är mer imponerande än någonsin och nu blir hela 22 meter hög – fyra meter högre än i fjol.

Den 11 februari bjuder studenter vid Luleå tekniska universitet in till det som blivit en årlig folkfest: Luleå BIG AIR. Evenemanget bjuder på möjligheter att prova aktiviteter som isklättring, fatbike och hundspann på universitetsområdet i Luleå och det kommer att gå bussar för dem som vill testa på långfärdsskridskor, samt skidåkning i Måttsundsbacken.

Den stora finalen och dragplåstret är BIG AIR, en tävling på elitnivå med klasserna alpint och snowboard, som lockar åkare från hela landet. Publiken kommer, helt gratis, att få se dem ta fart från den 22 meter höga rampen och göra hisnande volter och andra trick.

Bygget av rampen, som i år blir 22 meter hög jämfört med 18 meter i fjol, pågår för fullt på universitetsområdet i Luleå. Rampen står i år på en ny plats, mellan Teknikens hus och Kårhuset.

– Det är bättre utrymme där och plats för mer publik. Vi förväntar oss 6000 besökare i år, säger Fiona Fagrell, civilingenjörsstudent vid Luleå tekniska universitetet och ansvarig för kommunikationen kring BIG AIR.

BIG AIR sänds via livestream på storbildsskärmar och på webben för alla nyfikna som inte kan vara på plats och följa tävlingen. På området kommer det att finnas en utomhusbar och matservering. Efter tävlingen bjuds det på utomhus-afterski och prisutdelning. För den som vill fortsätta kvällen lång väntar också Luleå BIG AIR AFTER PARTY.


Om arrangemanget:
Luleå Big Air har funnits sedan 2015 och har sett en enorm utvecklingskurva. Redan till 2016 hade antalet besökare ökat med mer än det dubbla 4000 och på två år har rampens höjd ökat med över 80 procent.

Luleå Big Air arrangeras av en fristående förening bestående av fyra studenter på Luleå tekniska universitet, som under hela året ägnar tid åt planering och genomförande av eventet.
– Just nu lägger vi i projektgruppen kring 70 timmar i veckan på arbetet med eventet, säger Fiona Fagrell.

Web:
luleabigair.se
Luleå Big Air på Facebook
Eventet på Facebook
Efterfesten på Facebook

Fler events:
Tackys Snowboard-kalender Lueå-big-air-flyerLTU big air afterparty

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.