Dags för Hallifornia 2017

Nästa helg den 20-22 juli är det återigen dags för den stora sommarfestivalen Hallifornia i Vaberg. Här kommer det bjudas på mängder av aktiviteter där du får möjlighet att prova på flertal brädsporter både på land och i vatten. Det blir även en hel del tävlingar som t.ex Varberg Ramp Jam, Beauty Bay Board Hippie Jump, Actionbolaget Slalom & Slidejam. Givetvis avslutas helgen med en hejdundrandes efterfest med grymma liveband. Läs mer om allt som händer här och missa inte sommarens mest fullstpäckade helg!

0
367

Var och när: Varberg, 20-22 juli.

Än en gång har det blivit dags för den stora sommarfestivalen Hallifornia med inriktning mot kustkultur med såväl street- som vatten- och andra actionsporter i Varberg. Här följer ett utdrag av de aktiviteter som kommer finnas på plats, framför allt de med brädsportsanknytning, men festivalen bjuder på så mycket mer än så, såväl musik som mat och helt andra typer av sporter och aktiviteter. Spana in den officiella sajten för mer detaljerad info.

Förutom möjligheter att prova på alla olika aktiviteter och delta i Summer Camp så arrangeras det även flertal tävlingar, det är dessa du hittar här nedan.


Varberg Ramp Jam: Hamnplan
Fredag 21 Juli, 15.00 (Kval)
Fredag 21 Juli, 19.00 (Best Trick)
Lördag 22 Juli, 17.30 (Final)

Vi fortsätter med förra årets succé, Varberg Ramp Jam där åkare från hela Sverige tävlar i västkustens största utomhustamp. Visa vad du går för inför en jublande publik och vem vet, kanske är det just Du som blir skate-mästare på Hallifornia 2017.

Så kom och häng! Vill du delta så är anmälan öppen på plats

www.hallifornia.se/program/varberg-ramp-jam
Eventet på Facebook


Beauty Bay Board – Hippiejump: Södra fästningshörnan
Lördag 22 Juli, 12.00 Anmäl dig här!

Hej alla HippieJump Lovers, snart är det dags att fylla Södra Fästningshörnan igen! Den 22 Juli kl 12:00 under Hallifornia Festivalen är det återigen dags för den legendariska tävlingen HippieJump!

Hippie-Jump är ett slags höjdhopp på valfri bräda. Åkaren ska över ribban och brädan under. Simple as that! Nej förresten, man ska landa på brädan efter hoppet och åka vidare också. För varje omgång höjs ribban.

Tre vinnare kommer att utses: Bästa Kvinna bästa Man och bästa Junior Högsta hopp vinner. Vi vill att så många som möjligt oavsett bräda, kön eller ålder ska ställa upp.
All åkning sker på egen risk!

Fina priser utlovas från: Actionbolaget.se, Happi Collective, Ridestore & HepCat Store

Fri energidryck från NOCCO till alla deltagare i tävlingen för ett jäkla PEPP!

www.hallifornia.se/program/hallifornia-hippie-jump
Eventet på Facebook


Tjejskate – Fler tjejer i rampen

“Målet är att stärka samt öka tjejskaten i Sverige genom en helg full med inspiration, pepp och gemenskap. Vi vill få tjejskejtare att lära känna varandra och utbyta erfarenheter och göra reklam för sina hoods. Förhoppningsvis får man nya vänner och känner en större gemenskap efter. Och vi vill få nya tjejer att intressera sig för sporten. Välkomna är tjejer och icke binära och kan stå på en bräda.”

Det var riktigt bra drag förra året men alldeles för lite tjejer. Därför tänkte jag överrumpla alla med en riktig tjejskateinvasion???! Jag tänker 3 dagars gott häng, workshops, tävling för de som vill (å de som inte vill kan agera påhejjare för de som vill) ett kul sätt att ses och bara ha det bra mm mm. Hade varit grymt att få hit så många tjejer det bara går!! Jag sitter just nu och roddar boende och bra upplägg så hör gärna av er om ni vill komma, hur många och om boende behövs. Välkomna!! ❤️

PM eller helenaselander@live.se eller 0709-701748

Vi har i samarbete med Hallifornia gjort upp om att tjejerna skall få ha egen tid att testa på skim, sup, wake, yoga, klättring mm. Det kommer tre föreläsare (Katta Sterner, Jessica Jansson, Maria Danielsson) som skall prata om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad sport, hur man tar plats, värdegrunder, jämställdhet mm mm. Workshops för de små och ungdomarna där man skall kunna “pimpa sin bräda” och pärla armband med Ungdomsjouren i stan. Viktigt är att de som kommer och får detta paket är med på de aktiviteter som är schemalagda. Det kommer bli mycket egentid och även tid för skate så klart. Vi hoppas få till ett eget tjejJam där alla får synas och höras utan press och mer som en peppgrej/kul grej än en tävling. Helgen avslutas med Tävlingen Ramp Jam i samarbete mellan oss (Varbergs Skateboardklubb) och Bryggeriet.

www.hallifornia.se/2017/06/fler-tjejer-i-rampen


Actionbolaget Skateboard Slalom: Beatas Lid
Fredag 21 Juli, 11.00 (Kval)
Fredag 21 Juli, 15.00 (Final)

Alla på bräda är välkomna att delta, kom igen nu – utmana proffsen!
Från Malmös rika skate & longboardkultur fick vi på Actionbolaget idén om en slalomtävling på Hallifornia under förra året. Då genomfördes den på södra fästningshörnan i liten skala. I år höjer vi pulsen och tillsammans med Sveriges slalom-skateboard-elit går denna tävling av stapeln i Beatas Lid backen. Vem vågar ställa upp i årets upplaga av Slalom Challenge?

Vi kommer att köra Hybrid och specialslalom i en öppen och en tight bana (lagom så alla klarar den).

Tävla? Anmäl dig Här!

www.hallifornia.se/program/slalom-challenge/
Eventet på Facebook


Actionbolaget Slidejam: Beatas lid
Fredag 21 Juli, 16.00

Åkare från hela Sverige kommer till vackra Varberg för att mötas i denna numera klassiska Halliforniatävling. Slide-mästaren av beatas-lid ska koras, en prestigefylld titel. Bered er på grym åkning, adrenalin och massa skratt!

www.hallifornia.se/program/longboard-slidejam
Eventet på Facebook


Utöver detta blir det även stor Skimboardtävling, Wakeboardtävlingen King and Queen of the Castle, prova-på skateboard med Galolo Skateboards och mycket mer! Plus givetvis den stora avslutningsfesten med grym livemusik och mycket mer!


Web:
www.hallifornia.se
Halifornia på Facebook
Eventet på Facebook
Grand Finale på Facebook

Fler events:
Tackys Skateboardkalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.