Dags för Skruv & Skate 2017

På fredag drar årets upplaga av Skruv & Skate, nationellt mästerskap i skateboard igång i Skövde. Fredagen bjuder på bowltävling och lördagen street. Läs mer om det hela här och spana in de senaste bilderna på bygget av parken. Missa heller inte att hela tävlingen kommer att livesändas båda dagarna.

0
25

Var och när: Skatehallen, Skövde. Lördag 30 mars – 1 april, plus förbundsmöte 2 april.
Åkavgift: 40:- / dag
Publikavgift: 20:- / dag

  • Ingen tävlingsavgift
  • Tjejer får även delta i klasserna junior och senior
  • Hjälmkrav för juniorer

Skövde Skateboardförening har beviljats stöd från Sveriges Skateboardförbunds projekt SKRUV&SKATE 2017 och tillsammans arrangerar man nu Nationellt mästerskap i Skateboard mellan 31 mars och 1 april efter att inomhushallen genomgått en omfattande renovering. Det är en stor tävling med tävlande från hela landet.
Det är också höga prispengar så intresset är stort.

Till skillnad från de många betongparker som byggs i landet är Skövde Skatehall en unik inomhusanläggning på 1033 kvadratmeter som genom stödet till renovering från Sveriges Skateboardförbund nu kommer att kan utveckla och stärka den viktiga föreningskänslan även under höst- och vinterperioden.

T

ävlingen sker i grenarna Street och Bowl och är öppen för deltagare som är medlemmar i någon av förbundets nationella föreningar.

Helgens event kommer att filmas och streamas live. Bandet The Bongo Club spelar live på lördagen. På söndagen 2 april håller sedan Sveriges Skateboardförbund sin årsstämma i Skövde där medlemsföreningar från hela landet välkomnas.

Fredag 31 mars – Bowl
14.00 Hallen öppnar
16.00-17.00 Anmälan
17.00 Junior
18.00 Tjej
19.00 Senior & Masters
22.00 Hallen stänger

Lördag 1 april
09.00 Hallen öppnar
09.00-11.00 Anmälan
11.00 Junior kval
12.00 Tjej kval
13.00 Senior kval
15.30 Final junior
16.00 Final tjej
17.00 Final senior
18.00 Prisutdelning
19.00 Hallen stänger
20.00 Gemensam middag(alla åldrar)

Söndag 2 april
10.00-14.00 Förbundsmöte
Då var det klart, Skövde Skateboardförening kommer tillsammans med Sveriges Skateboardförbund att husera och arrangera det nationella mästerskapet i skateboard ”Skruv och Skate” 2017!

Föreningen har visat starkt engagemang, utvecklingsförmåga och ny-tänk för att bl.a. inkludera flera minoritetsgrupper av skateboardåkare och att gå från 20st medlemmar till ca 1000st bara några år. Förbundet vill stödja hårt jobb och kommer att hjälpa dem med att bygga om deras befintliga yta och skapa nya obstacles för er att bemästra.

Web:
skruvochskate.se
Skruv & Skate på Facebook
www.skovdeskateboardforening.com
Skövde Skatehall på Facebook

www.sverigesskateboardforbund.se
Sveriges Skateboardförbund på Facebook

Välkommen på förbundsmöte med Sveriges Skateboardförbund!

Datum: 2 april 2017
Klockan: 10.00 – 15.00 Möte + lunch + föreläsning/inspiration
Plats: Scandic Billingen, Skövde

I år kommer vi att genomföra förbundsmötet i Skövde i samband med ”Skruv och Skate” nationellt mästerskap i skateboard. Kom på förbundsmötet och var med att påverka vår verksamhet under 2017 du också.

Passa på att snacka med styrelsen och andra föreningar, diskutera idéer och få inspiration till just er förening. I år har vi även fått in flera motioner från några föreningar som vi kommer att behandla under mötet.

Inbjudan samt mer information är skickad till samtliga medlemsföreningar. Anmälan samt hur många från er förening som har rösträtt hittar ni i denna inbjudan som har mailats ut till er föreningskontakt.

Ladda för en bra helg i Skövde! Välkomna!

Fler events:
Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.