Dags för skateparksbygge i Sjöbo

Så har det blivit dags för Sjöbo, mitt i Skåne att få en betongpark. Här satsar kommunen tillsammans med Boverket 8 miljoner på en aktivitetspark innehållandes bland annat en sprillans ny skatepark.

0
319

Redan 2014 startade planerna på en aktivitetspark i Sjöbo men då vid Möllers Mosse. Den platsen kändes dock inte rätt men tanken på en skatepark hölls levande från både politiker och tjänstemän och nu är det dags. Om inget oförutsett inträffar så planeras första spadtaget att tas i mars, och det är skateparken man börjar med.

– När vi frågade vad Sjöbos medborgare önskade sig var det en skatepark som hamnade överst på önskelistan, berättar tekniska förvaltningens utvecklingsledare Åsa Löfgren.

– Allmänheten, de olika kommunala råden, boende i området och en referensgrupp med blandade åldrar och olika intressen har fått lämna synpunkter och på olika sätt varit med i arbetet med att ta fram hur parken ska se ut.

Företaget Pivotech har tagit fram gestaltningen till parken. Det är ett företag som har stor erfarenhet av liknande uppdrag och som förstår behovet av tillgänglighet och säkerhet, menar Åsa Löfgren. Politiker och tjänstemän har gjort studiebesök på likande parker och sett hur det kan fungera.

– Just tillgänglighet och att aktiviteterna tilltalar olika åldrar och både män och kvinnor är viktigt för oss, säger Åsa Löfgren.

Projektering pågår, bygglov ska sökas och entreprenör för anläggningen ska upphandlas inom kort. Hela bygget beräknas kosta 8 miljoner och hälften av detta har Sjöbo kommun fått i stöd från Boverket. Invigning av den första delen är tänkt att äga rum i september 2018.

PS! Bilder på designen kan du se här!

Web:
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook
www.sjobo.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.