Dags för ny skatehall i Katrineholm

Katrineholm har i flera år stått utan en inomhuslokal för skateboard men nu är det på gång igen. Läs mer om planerna och spana in några nostalgiska videos med Lemusch-gänget i de tidigare två hallarna.

0
163

Katrineholm har i flera år stått utan en inomhuslokal för skateboard men nu är det på gång igen, i den gamla ungdomsgården Kryptan i Inferno som har övertagits av Sensus tidigare i år har det funnits rep- och musiklokaler. Då kommunen under hösten satsat på verksamheter för ungdomar och skateboardåkarna visat engagemang har det hela gett resultat.

Det har länge varit en dröm för oss att ha en inomhusramp, det finns ett stort intresse för det. Och det vore bra att ha ett ställe att vara på under vintern, säger Kevin Åström en av Katrineholms skateboardklubbs unga utövare, till Katrineholmskuriren.

Tidigare har det funnits två inomhushaller men som stängts på grund av bland annat skadegörelse. Studieförbundet Sensus kommer att upplåta lokalen där fritidsgården Inferno tidigare låg.

Vi vill att det ska bli något beständigt här, och då passar en skejtramp bra. Eftersom det redan finns möjlighet till andra verksamheter runt omkring, som musikstudior och filmredigeringsprogram, tror jag att det blir mer liv i kåken generellt, säger Fredrik Olofsson, kontorschef på Sensus, till Katrineholmskuriren.

Det har länge varit en dröm för oss att ha en inomhusramp, det finns ett stort intresse för det. Och det vore bra att ha ett ställe att vara på under vintern.

Tanken är att skateboardföreningen ska få utnyttja lokalen fritt utan hyra, men en liten avgift för åkarna kan det bli. Ordningen är tänkt att upprätthållas genom de vuxna medlemmarna och det finns idéer om att också bedriva kaféverksamhet.

Vi vill komma i gång så fort som möjligt med det. Det här ska bli ett ställe dit alla känner sig välkomna, säger Martin Culmsee, föreningens sekreterare, till Katrineholmskuriren.


Web:
Katrineholms Skateboardklubb på Facebook
lemusch.com

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.