Var och när: Sjöbo Aktivitetspark, Sjöbo. Lördag 17 november, klockan 10.00.

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bryggeriet Bygg (@bryggerietbygg)

Pressrelease:
Putsa kloten, på med hjälmen, ta med skateboarden eller kickbiken och snöra på skorna! Lördagen den 17 november kl 10 invigs Sjöbos aktivitetspark. Projektet, som startade 2015, med ett uppdrag från tekniska nämnden att utreda en aktivitetspark, slutförs under 2018.

– Den kommunala processen har varit kort och effektiv, säger Jesper Andersson, förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Han är nöjd med hur aktivitetsparken har utformats:

– Här finns något för alla. Det är viktigt att unga och äldre kan mötas över generationsgränserna. Det skapar både glädje och en trygg plats.

Under hösten har de olika aktiviteterna växt fram. Betongen har brett ut sig och format skateparken med street, flow och en djup bowl.
För någon som inte kan konsten att balansera på en skateboard ser den stora bowlen farligt djup ut, men för den som är van är det rena drömmen.

Bouleplanen bjuder in till spel och du kan välja både sol och skugga när du spelar, eller varför inte sätta dig på någon av sittplatserna och titta på de som spelar medan du tar en kopp kaffe från din medhavda fikakorg?

Schackbrädet vid bouleplanen inbjuder till ett parti i lugn och ro. Schackpjäserna lånar du på Sjöbo simanläggning under anläggningens öppettider.

Vill du istället vara mer aktiv och inte drar dig för att våga klättra och hoppa kan du ta dig an parkour. Här gäller det att så effektivt som möjligt ta dig fram genom att bara använda din kropp som hjälpmedel. Kryp igenom, hoppa upp eller klättra över hindren för att ta dig runt på banan.

Program för invigningsdagen:

  • Sjöbo ungdomsorkester inleder med att marschera in i parken.
  • Inviger parken gör Jörgen Jönsson (tekniska nämndens ordförande) tillsammans med Ulrika Axelsson (ordförande kultur, tillväxt och fritidsutskottet).
  • Parkourföreningen TIP (This is parkour) håller en uppvisning i parkourens ädla konst och vill du se på skateboardsåkning på hög nivå visar Bryggeriet Skate upp sina talanger.
  • Varför inte passa på att lära dig grunderna i boule? Här finns ett gäng glada boulespelare på plats, redo att lära dig.
  • Och när du börjar bli hungrig, bjuder vi på korv och dricka.
  • Parkering finns på Nya Torg, Färsingaskolans parkering samt parkeringen vid Tegelgatan.

Web:
www.bryggeriet.org/bygg-design
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook

 

 

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.