Dags för årets Bowlstock i Highvalley

Stockholms skateboardåkares svar på Woodstock, musik- och skateboardfestivalen Bowlstock är nu på lördag tillbaks för fjärde året i Highvalley Skateworld, Högdalen.

0
224

Var och när: Highvalley Skateworld, Högdalen, Stockholm. Lördag 11 augusti.

 

Stockholms skateboardåkares svar på Woodstock, musik- och skateboardfestivalen Bowlstock är nu på lördag tillbaks för fjärde året i Highvalley Skateworld, Högdalen.

I år blir det mer internationellt fokus än vanligt då det tyska landslaget kommer på besök. Det kommer bli en hård match för svenskarna, då våra största olympiska stjärnor inte kan komma pga tävlingar utomlands. Men de vi har går inte av för hackor heller, och vi har fördel av hemmaplan.

Schema:
10:00-15:00 Banked Slalom kval (ditch)
12:00-13:00 junior kval (lilla bowlen)
13:00-13:30 Live Soundburger
13:30-14:15 Tjej kval (lilla bowlen)
14:15-14:45 Final junior (lilla bowlen)
14:45-15:15 Final tjej (lilla bowlen)
15:15-15:45 Live Ska N Ska
15:15-16:15 Bank slalom final (ditch)
16:15-17:15 Master bowl (Stora bowlen)
17:15-17:45 Live Krösus
17:45-18:45 Senior bowl (stora bowlen)
19:00-19:30 Prisutdelning

Det kommer bli en dag fylld av tävlingar för alla klasser: Juniorer, Tjejer, Proffs (mixat) samt Legendklass (+45 år). Dessutom pågår Coyote Banked Slalom i Highvalleys världsberömda ”Ditch” parallellt med Betongcupens bowltävlingar.

På musiksidan ser det lika spännande ut som vanligt. Först ut har vi synthbandet Soundburger, passar bra när Tyskland är på besök. Består av medlemmar från Ubangi och Kitchen & The Plastic Spoons, med den kände designbutiksinnehavaren Mats Wigerdahl på sång. Sedan kommer det Stockholmska Ska-bandet Ska’N’Ska, som själva är skejtare, och har en stor following på Södermalm, med legendariska spelningar på Lasse i Parken. Slutligen punkbandet Krösus, med Teddybears Patrik Arve vid mikrofonen.

I parken finns foodtrucks under dagen med diverse utställare, skatebutiker, skateboardinspirerad konst, skejtar-bilar samt motorcyklar mm mm. Evenemanget är gratis, och så gott som alla som jobbar med Bowlstock gör det ideellt. De som står bakom är ett litet gäng ”gubb- och gumskejtare” som älskar skateboard, och musik, och tycker det är för få roliga internationella festivaler i Stockholm.

Web:
Eventet på Facebook
www.bowlstock.se
Bowlstock på Facebook
Subsurfers Högdalen på Facebook
Highvalley Skateworld på Facebook
Betongcupen på Facebook

Fler events:
Tackys Skateboardkalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.