Dags för årets upplaga av Hallifornia

0
269

Var och när: Varberg. 21-23 juli

Varberg Rampjam – Minirampstävling:

Var & När: Hamnplan
Fredag 22 Juli, 15.00 (Kval män)
Lördag 23 Juli, 14.00 (Kval kvinnor, juniorer)
Lördag 23 Juli, 16.00 (Final)

I år blir det dags för skate att ta ett stort kliv framåt på Hallifornia! Vi bygger västkustens största utomhusramp mitt i Varberg och arrangerar en tävling i världsklass! Visa vad du går för inför en jublande publik och vem vet, kanske är det just Du som blir skate-mästare på Hallifornia 2016.

Så kom och häng! Vill du delta så är anmälan öppen på plats.


Hallifornia – Hippie Jump presenterad av BeautyBayBoard

Var & När: Södra fästningshörnan
Fredag 22 Juli, 13.00
Klicka här för att anmäla dig till tävlingen

För varje omgång höjs ribban. En efter en ska de klara högre höjder. Hippie Jump är höjdhopp på brädan. Åkaren ska över ribban, longboarden under. Simple as that! Nej, förresten. Man ska landa på brädan efter hoppet och åka vidare. Vi hoppas att det blir en rolig tävling!

BBeauty-Bay-Board-HalliforniaeautyBayBoard, bräd-tillverkarna från Fagerviken vid Nordupplands kust kommer att delta på Hallifornia Festivalen i år igen med deras monter där man kommer att kunna köpa deras brädor och övriga prylar till riktigt schyssta priser.

Dessutom är man i år ansvarig för Hippie-jump-tävlingen, ett slags höjdhopp med valfri bräda – vi vill att så många som möjligt oavsett bräda, kön eller ålder ska ställa upp.Beauty-Bay-Board-Hippie-Jump-Hallifornia

– Vi är väldigt taggade inför tävlingen. Vi vill ge den en inramning som liknar oss själva,färgglada. Vi hoppas på ett jäkla PEPP bland både publik och tävlande, säger Björn och skrattar. 

Tre vinnare kommer att utses: Bästa Kvinna bästa Man och bästa Junior Högsta hopp vinner. Fina priser utlovas från BeautyBayBoard och andra sponsorer. Beauty Bay Board har tillverkat en fin hoppställning till tävlingen, vackra prisstatyetter i trä till de tre första vinnarna.


Prisbrädor i flera grenar och den officiella Hallibrädan:

Beauty-Bay-Board-Hallifornia-3Beauty-Bay-Board-Hallifornia-2

BeautyBayBoard har fått äran att tillverka den officiella Hallifornia-brädan i år igen. De har även fått i uppdrag att tillverka fem st prisbrädor som första priser till de stora tävlingarna: skateboard, wakeboard och skimboard

Brädorna är i “Oldschool-format” och pyntade på över och under sidan med vackert träfannér.
Man har även jobbat med olika gästkonstnärer som har fått måla vissa av brädorna.


Prova på skateboard:

Var & När:
Street – Södra fästningshörnan, Miniramp – Hamnplan
21-23 Juli, 11.00-17.00

Streetskate är den äldsta och vanligaste formen utav skateboarding. Man skejtar det man finner i vanliga utemiljöer eller till exempel boxar och rails som man byggt. På Södra Fästningshörnan hittar du Hallifornias street-yta där killarna i Pop and Meow skateboards står och är redo för ge dig tips och trix.

Skateboardingen på Hallifornia tar i år ett stort kliv framåt då vi stolt kan presentera att vi byggt västkustens största utomhusramp! Denna rampen står vid Hamnpaviljongen och kommer vara öppen hela sommaren.

Att åka skateboard i ramp härstammar ifrån att skejtare i 1970 talets Kalifornien, USA, började bryta sig in på tomter och skejta torrlagda swimingpooler. Efter ett tag började ramper byggas i trä och betong och sen dess är ramp-åkning en stor del av skateboard-scenen.

Vill du låna en skateboard och skydd så kan du köpa ett supporterband.


Hallifornia-magasinet


Fullständigt program hittar du här!
Köp din biljett här!

Övriga prov-på aktiviteter: Wakeboard, Stand Up Paddleboard, Longboard, Skimboard, Hamboard med mera.

Övriga tävlingar:
King & Queen of the castle – Wakeboardtävling
SkimX SkimBattle – Sveriges största flatland skimboardtävling
SUP – Surfers Remoat paddlesurf-tävling

Övrigt:
– Artister
– Mat
– Sport Camp 18-20 juli

Web:
hallifornia.se
Hallifornia på Facebook

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.