Dags för ännu en betongpark i Värmland – Kristinehamn står på tur

Sen några år ståtar Forshaga i Värmland med landskapets enda riktiga skatepark, men på senare tid har vi berättat om att även Filipstad och Bengtsfors har långt gångna planer och att en betongpark snart står klar i lilla Väse. Nu kan vi berätta om att det även är långt gångna planer på en ny och omfattande stadspark i Kristinehamn där en ritkig grym skatepark planeras.

0
496

Projektet är fortfarande på planeringsstadiet där kommunen tagit fram en ny detaljplan för parkområdet kring Svinvallen, där bland annat nuvarande skatepark ligger. Detaljplanen har under våren varit ute för granskning och nu väntas den gå till antagande i höst.

Hela tanken är att utveckla området som offentligt rum med inriktning mot en stadspark för rekreation, evenemang och aktiviteter, där den nya skateparken blir en del. Här nedan kan du se en skiss på en liten del av skateparken gjord av Pivotech.

Vi har sett även lite mer omfattande skisser och verkar bli en ganska annorlunda park designmässigt med både park, plaza och flowdel och eventuellt delvis även under tak. Ett intressant projekt vi säkerligen kommer återkomma till framöver.

Web:
Kristinehamns skateboardförening på Facebookwww.pivotech.se
Pivotech på Facebook
www.kristinehamn.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.