Brillmans Brädor – Ännu en kreativ återvinnarsjäl

Vi har under de senaste åren kunnat se ett antal personer göra kreativa skapelser av återvunna skateboards. Bland annat har vi sett Fredrik Andersson i Söderhamn med sitt Huovinenart, Freddie Grann med sitt GrannArt i Bålsta, och bröderna Mortensen med sin gitarr. Här är det nu dags för Fredrik Brillman i Kungsbacka som under sommaren gjorde om sin balkong till en provisorisk verkstad tillsammans med flickvännen Mirja Brillman.

0
372

När man väl har börjat ser man saker överallt som man vill testa att göra, som möbler och klockor. Längre fram blir det kanske lite mer konstnärliga projekt.

Vi har under de senaste åren kunnat se ett antal personer göra kreativa skapelser av återvunna skateboards. Bland annat har vi sett Fredrik Andersson i Söderhamn med sitt  Huovinenart, Freddie Grann med sitt GrannArt i Bålsta, och bröderna Mortensen med sin gitarr. Här är det nu dags för Fredrik Brillman i Kungsbacka som under sommaren gjorde om sin balkong till en provisorisk verkstad tillsammans med flickvännen Mirja Brillman.

Här har paret tillverkat allt från skålar och örhängen till glasögon, allt av förbrukade skateboards. Idén fick Fredrik när han knäckte sin nyköpta skateboard redan på första tricket.

– Det kändes trist att bara slänga den, vi tänkte att man måste kunna använda den på något sätt, säger Fredrik till GP.se.

Både Fredrik och Mirja gillar skapande och att återvinna gamla saker. Genom internet fick man inspiration och började utforska tekniken med att göra olika accessoarer av en skateboards unika mönster av de sju lagren lönnträ.

– När man väl har börjat ser man saker överallt som man vill testa att göra, som möbler och klockor. Längre fram blir det kanske lite mer konstnärliga projekt, säger Mirja till GP.se.

Man marknadsför sig nu främst genom sociala medier under namnet Brillmans brädor och deltog i somras även på Hallifornia i Varberg och Urban Summer i Kungsbacka.

– Vi fick väldigt positiv respons. Vi hade en workshop på Hallifornia och det var jättemånga som kom och ville tillverka sina egna smycken. Vi hade bäddat upp med madrasser så alla satt där och slipade tillsammans. Det är kul att människor vi inte känner gillar det vi gör, säger Mirja till GP.se.

Web:
Brillmans Brädor på Facebook
konstigheter.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.