Björkparken i Delsbo har börjat byggas

I Delsbo, en liten ort i Hudiksvalls kommun i Hälsingland byggs just nu en liten betongpark för att komplettera minirampen föreningen byggde på egen hand för något år sedan. Läs mer, kolla in designen och första bilderna från bygget här.

0
Plattan gjöts förra veckan och nu återstår själva ramperna. Parken beräknas bli klar i oktober och invigas till våren. Foto: David Löfdal

Strax före jul sökte den lokala föreningen bidrag från Allmänna Arvsfonden för att kunna göra en fullskalig satsning på en betongpark för att komplettera minirampen som byggdes för något år sedan. Det blev hela 3.6 miljoner, vilket var mer än vad man sökte och nu är bygget igång av den strax över 300 kvadratmeter stora parken. Parken beräknas bli klar under oktober månad och invigas våren 2018.

I och med det stora bidraget kan man nu satsa mer på belysning och utemiljön kring hela området. Lars Svensson på Hudiksvalls kommun berömmer föreningen både för sitt arbete med ansökan och tidigare jobbet med minirampen. Han säger till HelaHälsingland(plus-artikel):
– De ska också ha beröm för tidigare insatser med planering och eget byggande i parken.Se bara resultatet av skaterampen i trä, ingen entreprenör har kunnat gjort detta bättre.

 

Web:
Björkparken i Delsbo på Facebook
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook

Plattan gjöts förra veckan och nu återstår själva ramperna. Parken beräknas bli klar i oktober och invigas till våren.
Photo: David Löfdal

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.