Båstad kommun inför tidsregler för kickbikes i skateparken

Från början var det inte tillåtet med kickbikes i Båstads skatepark, något som man sedan öppnade upp för. Likt många andra städer har det i och med detta uppstått problem och nu inför man tidsuppdelningar utifrån Sveriges Skateboardsförbunds rekommendationer, att kickbikeåknine endast är tillåten fram till klockan 17.00.

0
505

Läs även:
Varför lekande barn är ett problem i skateparkerna
Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer om kickbikes

– Jag vill helt enkelt inte köra ihjäl någon. Vi är glada att barn och unga vill använda skateparken, men kickbike har ett helt annat rörelsemönster än en skateboard. Det kan hämma åkandet för båda parter men framförallt är det en stor risk för olyckor. säger Tim Klint, ordförande i Båstad skateboard och bmx-förening, till lokaltidningen i Båstad.

kickbike båstad– Det har hänt att jag har kört på någon som kört kickbike. Det resulterade som tur var mest i att barnet trillade och började gråta. Men med de hastigheterna både brädan och kickbiken kommer upp i kan nog olyckan bli värre än så, säger Joel Bengtsson till lokaltidningen i Båstad.

För att komma tillrätta med problemet införde man i våras tidsuppdelning enligt Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer att kickbike i skateparkerna inte ska vara tillåtet efter 17.00 på vardagar och 15.00 på helger. Något som enligt Tim Klint mest fört gott med sig.

– Förut var stämningen ganska tråkig. Det var trist att be kickbike-åkarna gå, vilket gav en del sura miner. Även föräldrar blir arga för att barnen inte kan vara här hela tiden. Kickbike-åkarna är i regel mycket yngre och enligt min mening borde en åkare under tio år inte lämnas ensam i parken utan föräldrars uppsikt. Skateparken är egentligen inte ändamålsenlig för dem. Åkarna hade nog fått ut mer av en egen anpassad park. säger han till lokaltidningen i Båstad. (Något som Karlshamns Kommun är först i landet med att göra en ordentlig satsning på, läs mer om detta här)

Web:
Båstad Skatepark på Facebook
100% Skateboard i parkerna på Facebook

Läs även:
Varför lekande barn är ett problem i skateparkerna
Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer om kickbikes

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.