Även Trollhättan satsar på en separat park för kickbike

Som andra(?) stad i Sverige efter Karlshamn har nu Trollhättans kommun satsat på ett rejält bygge även för kickbikeåkning. Just i Trollhättan tror vi kickbike varit helt förbjudet i skateparken och något osäker på hur det i så fall efterlevts. Men nu lär det nog absolut bli frid och fröjd med ett sådant här bygge. Satsningar som definitivt fler kommuner borde göra med tanke på hur stora problemen faktiskt är på många håll.

4
901

Förra året blev Karlshamn först i Sverige med att bygga en separat park för kickbike-åkning för att komma tillrätta med de stora problemen med kickbikeåkare i skateparken. Tidigare har bara några enstaka halvhjärtade satsningar gjorts.

Nu har dock även Trollhättan följt efter och byggt en ordentlig park för kickbike-åkning, granne med skateparken som funnits i ett gäng år och då och då byggts ut, senast skedde det tidigare i år då några obstacles tillkom. I skrivande stund står parken öppnad sen några dagar där nylagd asfalt tillkommit mellan alla ramper som du ser på bilderna nedan.

Det ryktas även om en renovering av hela parkområdet, varpå en större invigning kommer äga rum i september. Kickbikeparken kan du se bild på när under hur det såg ut tidigare under bygget. Just nu är dock parken klar och öppnad med nylagd asfalt på hela ytan.


Läs även:
Varför lekande barn är ett problem i skateparkerna
Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer om kickbikes

Web:
thnskate.se
Trollhättan skateboardförening på Facebook
www.trollhattan.se
www.bryggeriet.org/bygg-design

4 KOMMENTARER

  1. Vi får inte åka kickbike i skate parken så nu får ni fan skärpa er. den är så dålig så man kan lika gärna ka ner för trappan

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.