Var och när: STPLN, Stapelbäddsgatan 3, Torsdag 1 juni, klockan 18.00-21.00.
Evenemanget bjuder på mat och dryck, registrera dig här!

Frågan om hur användare och subkulturer i allmänhet – och skejtare i synnerhet – formar och formar om staden och stadsbilden, handlar Connectors Society:s fyrtioandra samtalssalong på STPLN i Malmö.

Den här platsen är på många sätt en startpunkt och en symbol för det vi ska diskutera; parken byggdes för att man ville får bort skejtarna från centrum.

Under de senaste åren har den experimenterande designbyrån Connectors Society anordnat salonger på olika teman i Malmö. Ofta har de rört en aktuell och omdiskuterad fråga. Ofta med anknytning till samhällsutveckling, urban kultur, alternativ livsstil, nytänkande och internationella perspektiv. Inte sällan har eventen genomförts för en stor publik på STPLN. Och för salongen den 1 juni är platsen mer än väl vald.

– Den här platsen är på många sätt en startpunkt och en symbol för det vi ska diskutera; parken byggdes för att man ville får bort skejtarna från centrum, berättar Julieta Talavera, Connectors Society.

Men bygget av Stapelbäddsparken var på många sätt också starten på den fantastiska utvecklingen skate-kulturen haft i Malmö och inte minst på hur stadsplanerare och politikers syn på skejtare och andra subkulturer har ändrats.

Under salongen kommer man att undersöka och diskutera hur skejtare och kulturen runt dem har påverkat vår syn på allt från stadsmiljö och utbildning, och hur sporten och livsstilen själv har förändrats med sin nya roll. Hur går man från alternativ och hatad subkultur till ansvarsfull samhällsbyggare och ”älskad av alla” utan att tappa sin grund och trovärdighet.

Med på salongen finns bland andra folk från Bryggeriets Skategymnasium, Malmö Stads Skate-tjänsteperson, ALIS i Köpenhamn och den lokala skateshopen Street Lab.

  • John Magnusson från föreningen Bryggeriet Skatepark & Bryggeriets Gymnasium.
  • Gustav Svanborg Edén från Skate Malmö ger oss Malmös perspektiv, världens enda kommun med en skateboardavdelning.
  • Fredrick från skateshop och mötesplatsen Streetlab, ägd och driven av skateboardåkare sedan 2001.
  • Albert från Alis, företag, workshop och skatecommunity från Christiania i Köpenhamn.

Web:
Eventet på Facebook
www.stpln.se
STPLN på Facebook
www.theconnectorssociety.com
Connectors Society på Facebook
www.hallxdesign.com
www.bryggerietsgymnasium.se
Bryggeriet Skateboardgymnasium på Facebook
www.bryggeriet.org
Bryggeriet på Facebook
www.skatemalmo.se
Skate Malmö på Facebook
www.streetlab.nu
Streetlab på Facebook
www.alis.dk
Alis på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.