Äntligen dags för skatepark i Vårby gård

Efter flera års väntan är det nu äntligen dags för Vårby Gård i Huddinge att få en skatepark. Efter att en ny placering tagits fram beräknas nu parken stå klar redan nu i november.

0
489

Det har varit på gång länge med en skatepark, först var det tänkt på Nytorps mosse i Skogås redan för flera år sedan. På grund av svåra markförhållanden blev projektet mycket dyrare än beräknat varå man letade en ny plats.

skatepark-vårby-gårdNu står det klart att skateparken kommer att byggas i Vårbyparken i Vårby gård. Parken är ritad av amerikanske skateparksdesignern Stefan Hauser från Placed To Ride. Parken blir en form av bowl och kommer vara framtagen så den är rolig för såväl nybörjare som att ge utmaning för mer erfarna åkare.

Parken beräknas stå klar redan i november och en officiell invigning planeras till våren.

– Äntligen! Det har varit en långdragen process att hitta en placering som funkat. Det var föreningen Stockholm Sub Surfers som själva föreslog att vi hittar en ny placering där det blir mer skate för pengarna. Nu rullar vi på snabbt, den börjar byggas redan efter sommaren, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för byggfrågor, till Stockholm Direkt.

Genom att blimedlem.subsurfers.se stödjer du Sub Surfers föreningar att verka för att ännu fler skateboardparker byggs där de saknas i Storstockholm. Det gör verkligen stor skillnad för våra engagerade åkare att kunna räkna allt fler medlemmar i vår kontakt med politiker och myndigheter för att få till fler skateboardparker. Saknar du en skateboardpark där du bor, tveka inte, blimedlem.subsurfers.se och ta kontakt med oss så hjälper vi till att organisera en lokal Sub Surfers förening och alla våra medlemmars stöd för att få till en anläggning. Tänk vad vi kan göra när våra 2.000 medlemmar blir 10.000…

Web:
www.subsurfers.se
Vårby Subsurfers på Facebook
Stockholm Subsurfers på Facebook

 

 

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.