Ännu ett reportage inför Skate Malmö: Street 2016

Skate Malmö: Street 2016 pågår för fullt under helgen och efter fredagens Seaside Session på Scania-plattan och lördagens Back To Värnhem på Värnhemstorget återstår nu idag bara Svamp-session på Konsthallstorget, eller i skatemun "Svampen". Här spanar vi in SVT´s och Sveriges Radios två reportage där vi får träffa bland andra Alexis Sablone, Gustav Svanborg Edén och Sarah Meurle och får veta mer om årets satsning på tjejklass, Malmö Stads satsningar på skateboard i det offentliga rummet med mera.

0
340

PS! Lyssna även på radioreportaget med Gustav Svanborg Edén!

– Malmö har etablerat sig som världsstad för skateboardåkning, säger Gustav Svanborg Edén, samordnare i Malmö kommun till SVT.

Ofta ses skateboardåkare på allmän plats som ett problem, med oljud, skadegörelse/slitage med mera men i Malmö har kommunen fått upp ögonen för skateboard och välkomnar åkningen in i det offentliga rummet med flertal offentliga platser och torg som byggts om och anpassats för skateboardåkning.

– Vi har ett långt samarbete med skejtarna i stan, vi ser dem som en resurs som ger staden liv, berättar Gustav Svanborg Edén vidare

I år har man även för första gången i tävlingens historia en tjejklass och har bjudit in lika många proffs i både dam- och herrklassen med en prispott jämt fördelad.

– Vi vill att skate ska bli så populärt som möjligt och därför gör vi en extra satsning på tjejerna, säger Gustav.

Var och när:

Secret  Session. 17 Juni, klockan 16.00
Back to Värnhem, Värnhemstorget. 18 juni, klockan 11.00-19.00.
Svamp Session, Svampen, Konsthallstorget. 19 juni, klockan 14.00-18.00

Vid Regn:
Söndag: Svampen/Konsthallstorget. Malmös mest snabbtorkade spot. Såvida det inte regnar hela dagen så kan du räkna med en fet session.


malmö-street-flyerSkate Malmö: Street är tävlingen som visar att skateboardåkning hör hemma i stadsmiljön. I samarbete med Nike SB och Streetlab bjuder Skate Malmö på tre street-spots på tre dagar. Tävlingar, sessions, fester och bra folk.

De senaste åren har Malmö Stad samarbetet med skatarna för att aktivera befintliga platser i stadsmiljön för skateboardåkning. Först kom Värnhemstorget och 2015 Konsthallstorget, eller ’Svampen’. Aktiveringarna innebär att nya platser utvecklas för åkning långsiktigt genom att introducera hållbara, skatevänliga objekt som smälter in i gatumiljön. Varje upplaga av Skate Malmö: Street innebär att Malmös skatare får något nytt att åka på.

Tjejerna kommer ta plats 2016 när Tösabidarna och No Limit rullar djupt. I år kör Skate Malmö: Street jämställda prispengar och antal förkvalade åkare. Totalt i prispotten ligger 8000 Euro. Inget tjafs. Tjejerna är med. Och vilken lineup dessutom: Vanessa Torres, Alexis Sabalone, Pipa Souza, Annie Guglia och Sarah Muerle mfl. Var taggad.

Schema:
Fredagen inleds med en samlingssession på hemlig plats. Platsen släpps på @skatemalmo.se 12.00. Sessions, tricks for cash och priser. Klockan 16.00-18.00

Lördagen bjuder in till det årliga pilgrimståget till Värnhemstorget och den tredje upplagan av Back to Värnhem, helgens huvudtävling.  Klockan 11.00-19.00. Kom tidigt för registrering och kval – packat schema.

På söndagen invigs Malmös nya favoritplaza som tävlingsdestination. ’Svampen Session’ på konsthallstorget bjuder på sessions, tricks for food, game-of-skate turnering och en heldag med gött häng. Klockan 14.00-18.00.

Skate Malmö: Street är ett samarbete mellan Skate Malmö, och Streetlab, stöttat av Nike SB. Med hjälp av Tösabidarna och föreningen Bryggeriet.

malmö-street-värnhemWeb:
Eventet på Facebook
www.skatemalmo.se
www.bryggeriet.org
Bryggeriet på Facebook
www.tosabidarna.se
Tösabidarna på Facebook
www.nolimitskate.se
No Limit på Facebook

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.