Ännu en ny skatepark i Stockholm

Ännu en ny skatepark står klar i Stockholm, denna gång är det Älvsjö som ståtar med en ny skapelse byggd av Nord Skateparks. Spana in en liten video och bilder från parken, plus läs vad några av parkens besökare har att säga om kickbikeproblematiken.

1
1687

Av skatare, för skatare! De tar ju upp så mycket plats när de åker. Jag tycker det borde byggas fler parker bara för kickbikes.

Ännu en skatepark har sett dagens ljus i Stockholm. Denna gång är det i Älvsjö en ny skapelse står klar av Nord Skateparks och som sägs ha några relativt unika features jämfört med andra skateparker i Stockholmsområdet. Parken öppnade under juli månad och kommer att invigas den 26 augusti.

– Skitbra! Alla tummar upp! Debatten är oftast att skateparkerna inte är tillgängliga för nybörjare, men det här är asbra för alla, säger Bosse Sörensen, 24 år, som bor i området, till StockholmDirekt.

– Det finns nya grejer här, som en ”spine”. Den ser ut som typ en mini-ramp och är ganska unik i Stockholm. Sen finns det mindre grejer som är bra att öva på. Målet för mig är att sedan kunna ta det till parken i Högdalen och sätta det, säger Einar Åkerström, 12 år, till StockholmDirekt.

Gällande konflikterna och uppdelade tider som vi berättat om gällande Gubbängens Skatepark som också nyligen stod klar så har alla på plats synpunkter till StockholmDirekt.
– Kickbike är ju så nytt, så de äldsta är typ tolv bast. Det finns ju 60-åriga skejtare och en kultur där de äldre oftast lär upp parkvett till de yngre. Det är synd för det finns inga äldre kickbikers. Vi skejtare har ju ett kösystem där vi turas om. En åker tills att den ramlar, då kör nästa. Men en kickbiker ramlar sällan, de sätter i foten och åker hur länge som helst säger 47-årige Mattias Rapp.

Några av skateboardåkarna påpekar också just det att kickbikes sliter på betongen på ett helt annat sätt än en skateboard och med tiden försvårar grind-trick med mera.

– Oftast är det små kids som inte har något parkvett. Men kollar man bara var de andra åker så är det ju inga problem, säger Bosse Sörensen som tillägger att inte en enda kickbikeåkare engagagerat sig för att parken i Älvsjö ska bli av – “det är hundra procent skatare”.

– Av skatare, för skatare! De tar ju upp så mycket plats när de åker. Jag tycker det borde byggas fler parker bara för kickbikes, säger Einar Åkerström, 12 år.

– Min grabb spelar fotboll och där finns det hur många föreningar som helst. Men inom kickbike finns inget. Det är synd, säger Paul Velenyk, 39 år.

Skateparken ligger i parken Solbrännan mellan Älvsjö centrum och Solberga, vid Götalandsvägen-Folkparksvägen. Anläggningen är för både kickbike- och skateboardåkare.

Officiell invigning äger rum 26 augusti.

Web:
www.nordskateparks.com
Nord Skateparks på Facebook
www.stockholm.se/alvsjo
Älvsjö Stadsdelsförvaltning på Facebook

1 KOMMENTAR

  1. Finns kickbike park både utomhus och innom hus. Det är bara de att föreldrarna inte vill kolla upp det

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.