Växjö Skate har beviljats totalt 710 000 kronor från kommunen och 180 000 kronor från Smålandsidrotten för deras nya skatehall på 700 kvadratmeter. Bygget är just nu i fullgång och beräknas öppna någon gång under vintern.

– Det blir kommunen som hyr den 700 kvadratmeter stora lokalen. Växjö Skate hyr sedan i andra hand. Men fler kan komma att bli andrahandshyresgäster, säger Peter Citron, ordförande i Växjö skate till Smålandsposten.

Det har varit lite turer, det blev ett kontrakt på lokalen först i somras. Ett tydligt önskemål från kommunen är att verksamheten ska innehålla fler aktiviteter än skate, säger Peter till Smålandsposten.

Peter berättar även att Thorén framtid  är beredd på ett samarbete då de eventuellt ska starta en skateprofil på sin högstadieskola. Andra tänkta samarbetspartners är bland andra fritidsgårdarna och Araby park arena samt föreningar som sysslar med individuella idrotter.

– Vi vet ännu inte vad innehållet ska bli. Men det finns många tankar, vi exkluderar ingen på förhand. Det ska vara ett bra ställe för ungdomar att samlas på, säger Peter Citron och beskriver upplägget som en kombination av fritidsgård och idrottslokal och nämner Fryshuset i Stockholm och Bryggeriet i Malmö som förebilder.

Web:
www.vaxjoskate.se
Växjö Skate på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.