Anna Hougner – Allas skatemamma i Högdalen

Sveriges Skateboardförbund kommer att göra intervjuer med olika personer från landets föreningar och skateboardscenen framöver och i samband med dem också låta dem ta över förbundets Instagramkonto under tre dagar. Först ut är 50-årige Anna Hougner som är allas skatemamma i Högdalen skatepark och förra veckan postade ett gäng bilder. Läs intervjun och spana in hennes alster här.

0
330

Anna Hougner, 50 år

Ordförande i Sub surfers Högdalen

Jobbar på Södermalms stadsdelsförvaltning som lokalstrateg och är känd för att åka skateboard till sina externa möten.

Läs hela intervjun på Sveriges Skateboardförbunds hemsida.

Bilderna från hennes Instagram-takeover hittar du här!

Min koppling till skateboardåkning är att min yngsta son som är tolv år ville köpa en skateboard för drygt fem år sen och vi började rulla på gården innan vi började åka till Rålambshovs skatepark och han kom snabbt in i det och tyckte att det var jätteroligt. I början satt jag bredvid och läste en bok och drack kaffe och jag blev inte jättesugen på att testa själv utan fanns mest med där som vuxen. Sen hörde vi om Högdalen och började hänga där och jag drack mitt kaffe och läste min bok där istället. Det tog nog nästan två år innan jag började åka själv, så drygt tre år sen men då hade jag funnits med ganska länge och blivit en person i parken utan att åka själv. Att jag började åka var för att en av killarna som var mycket där kom fram till mig och sa, hörudu mamman, nu har du suttit här och läst och druckit kaffe tillräckligt länge. Nu är det dags att pröva och jag hade ju faktiskt varit sugen ett tag men inte riktigt vågat. Jag testade den eftermiddagen och han ägnade sig åt mig i lite mer än en timme och sen var jag helt fast. Jag har tyvärr ingen aning om vem han är och det där grämer mig för han har ju verkligen förändrat hela mitt liv, jag tror att han var runt femton sexton år och han bara ägnade sig åt mig. Alltså han höll mig i handen och hjälpte mig fram och tillbaka och efter ett tag sa han, nu kan du det här och så lämnade han mig och jag var helt fast i det.

 Anna är den som fick mig att fortsätta med skejten. Hon visade mig en öppen och inkluderande skateboardscen i Stockholm jag inte kände till. Hon är en av de mest fantastiska eldsjälarna, människorna, jag känner. När Anna är i Högdalens Skateboardpark är jag trygg, det tror jag de flesta blir när hon är där. Hon hälsar alltid på allt och alla, välkomnar varenda kotte till gemenskapen, skämtar och får dig att slappna av. Hon ställer alltid upp och finns där när du behöver henne. Hon visar att ingenting är omöjligt och kan få vem som helst att ställa sig på brädan. Runt Anna uppstår en atmosfär av kärlek och gemenskap. Precis det som skateboard är för mig. Anna är skate.

Jag har hållit på med flera idrotter men jag har aldrig varit med om en idrottsvärld som är så otroligt välkomnande, uppmuntrande och inkluderande. Den är inte som jag trodde att den var och jag tror att många som går förbi Högdalen kan uppfatta den tuffare än den är också. Det är därför vi har bestämt att vi måste aktivt välkomna personer för att visa att coolhetsfaktorn faktiskt inte är så hög som den ser ut utifrån.

 

Web:
www.sverigesskateboardforbund.se
Sveriges Skateboardförbund på Facebook
Sub Surfers Högdalen på Facebook
Sub Surfers i Högdalen på Facebook
Highvalley Skateworld på Facebook
subsurfers.se
Stockholm Sub Surfers på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.