All Girls Camp i Halmstad

Under den gångna helgen anordnade Halmstads Skateboardklubb All Girls Camp, ett skatecamp enbart för tjejer för andra året i rad. Lägret lockade 45 åkare från hela Sverige och här kan du spana in såväl ett TV- som radioreportage.

0
182

All-Girls-Camp-Halmstad-player-frontapge

Under den gångna helgen bjöd Halmstad Skateboardklubb för andra året i rad in till det renodlade tjejcampet All Girls Camp. Campet lockade 45 tjejer från hela Sverige till Slottsmöllans skatepark.

Både tjejkvällen som vi har här på torsdagar och tjejlägret är sånt som inte ska behövas egentligen

– Vi har en massa erfarna skejtare här i olika åldrar. Jag kan skejta med en sjuåring och lära mig saker av henne, säger Sofia Olsson från Lund till SVT.

– Killarna tar väldigt mycket plats hela tiden, så då måste vi ha en dag när flickorna också får ta plats och åka, säger 6-åriga Alma Bresell från Halmstad och en av helgens yngsta åkare till SVT.

Hon berättar även vidare att det roliga med skateboard är att känna vinden i håret och träffa nya kompisar och att hon har sina mål högt ställda, att bli världsmästare.

Vi har en massa erfarna skejtare här i olika åldrar. Jag kan skejta med en sjuåring och lära mig saker av henne.

Henrik Cederlund som är skatekoordinator i Halmstads Skateboardklubb berättar att när man öppnade Slottsmöllan Skatepark hade man två åkande tjejer och idag med totalt 1000 medlemmar är 250 av dem tjejer, med andra ord en kraftig ökning som även många andra föreningar runt om i landet glädjande kan visa upp.

– 50-50 är målet som vi strävar efter. Både tjejkvällen som vi har här på torsdagar och tjejlägret är sånt som inte ska behövas egentligen, säger Henrik till SVT.

– Vi arrangerar det här för att alla tjejer ska hitta varandra och för att våga komma ut på skejtscenen. Men också för att ha kul och ha det gör och skejta helt enkelt, säger en av instruktörerna för tjejskejt på Halmstad skateboardklubb Josefine Robarth till Sveriges Radio.

Web:
hstdskate.se
Halmstad Skateboardklubb på Facebook
Slottsmöllan Skatepark på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.