Alexis Sablone redo för Skate Malmö: Street 2016

Alexis Sablone med flertal medaljer från X Games befinner sig i Malmö och är redo för Skate Malmö: Street 2016. Back to Värnhem tävlingen som i år växt till en tre dagars tävling med start idag på ett hemligt spot som släpps idag klockan 12.00. Spana in all info om tävlingen och ett videoreportage med Alexis Sablone, Sarah Meurle och Gustav Svanborg Edén.

0
341
I år bjuder tävlingen för första gången på tjejklass och med en hel del internationellt kända namn, som t.ex. Vanessa Torres, Lucy Adams, Alexis Sablone och Annie Guglia.
– Det finns inga bra anledningar till varför fler tjejer inte åker skateboard. Därför vill vi särskilt lyfta fram kvinnlig skateboardåkning, säger Gustav Svanborg Edén, skateboardsamordnare för Malmö stad till Sydsvenskan.
Totalt är 30 skateproffs, hälften män och hälften kvinnor inbjudna. Bland andra Alexis Sablone från New York, som just nu är på skateboardturné i Europa.
– Det här är första gången jag är i Sverige och Malmö, men hittills gillar jag det jättemycket, säger hon till Sydsvenskan.
Från Sverige kommer man bland andra att kunna se Sarah Meurle från Blentarp, som har åkt skateboard i tretton år.
– Det ska bli kul. Tävlingar brukar ofta vara att man bygger upp en “park”, men här är det mer street och vi ska utnyttja själva rummet på gatorna, säger hon till Sydsvenskan.
Var och när:

Secret  Session. 17 Juni, klockan 16.00
Back to Värnhem, Värnhemstorget. 18 juni, klockan 11.00-19.00. Efter tävlingen beger man sig till Far i Hatten i Folkets park för pingis med Street Lab, dryck och grymt häng.
Svamp Session, Svampen, Konsthallstorget. 19 juni, klockan 14.00-18.00

Håll utkik på @skatemalmo.se klockan 12.00 på fredag för utannonsering av det nya hemliga spotet.

Vid Regn:
Fredag: Man befinner sig på spotet till klockan 17.00 och om det ser lönlöst ut då packar man ihop och ser vad för andra skaterelaterad events som är på gång.

Lördag: Värnhemstorget. Man väntar ut regnet till åtminstone klockan 13.00 och om det fortfarande ser lönlöst ut förflyttar man sig till Bryggeriet och kör tävlingen där.

Söndag: Svampen/Konsthallstorget. Malmös mest snabbtorkade spot. Såvida det inte regnar hela dagen så kan du räkna med en fet session.


malmö-street-flyerSkate Malmö: Street är tävlingen som visar att skateboardåkning hör hemma i stadsmiljön. I samarbete med Nike SB och Streetlab bjuder Skate Malmö på tre street-spots på tre dagar. Tävlingar, sessions, fester och bra folk.

De senaste åren har Malmö Stad samarbetet med skatarna för att aktivera befintliga platser i stadsmiljön för skateboardåkning. Först kom Värnhemstorget och 2015 Konsthallstorget, eller ’Svampen’. Aktiveringarna innebär att nya platser utvecklas för åkning långsiktigt genom att introducera hållbara, skatevänliga objekt som smälter in i gatumiljön. Varje upplaga av Skate Malmö: Street innebär att Malmös skatare får något nytt att åka på.

Tjejerna kommer ta plats 2016 när Tösabidarna och No Limit rullar djupt. I år kör Skate Malmö: Street jämställda prispengar och antal förkvalade åkare. Totalt i prispotten ligger 8000 Euro. Inget tjafs. Tjejerna är med. Och vilken lineup dessutom: Vanessa Torres, Alexis Sabalone, Pipa Souza, Annie Guglia och Sarah Muerle mfl. Var taggad.

Schema:
Fredagen inleds med en samlingssession på hemlig plats. Platsen släpps på @skatemalmo.se 12.00. Sessions, tricks for cash och priser. Klockan 16.00-18.00

Lördagen bjuder in till det årliga pilgrimståget till Värnhemstorget och den tredje upplagan av Back to Värnhem, helgens huvudtävling.  Klockan 11.00-19.00. Kom tidigt för registrering och kval – packat schema.

På söndagen invigs Malmös nya favoritplaza som tävlingsdestination. ’Svampen Session’ på konsthallstorget bjuder på sessions, tricks for food, game-of-skate turnering och en heldag med gött häng. Klockan 14.00-18.00.

Skate Malmö: Street är ett samarbete mellan Skate Malmö, och Streetlab, stöttat av Nike SB. Med hjälp av Tösabidarna och föreningen Bryggeriet.

malmö-street-värnhemWeb:
Eventet på Facebook
www.skatemalmo.se
www.bryggeriet.org
Bryggeriet på Facebook
www.tosabidarna.se
Tösabidarna på Facebook
www.nolimitskate.se
No Limit på Facebook

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.