Aktivitetshallen i Åre ett steg närmare att bli verklighet

I Åre planeras för fullt en aktivitetshall som kan bli Europas största med bland annat skumgummigrop, skatepark, studsmattor, klättervägg med mera, kort och en Woodward-liknande skapelse. Nu har projektet kommit ett steg närmare verklighet då man fått 12.5 miljoner från regionen och kommunen har tagit beslut om att sälja marken till bolaget som ska driva hallen, Allaktivitetshallen i Åre AB.

0
1011

I Åre planeras för fullt en aktivitetshall som kan bli Europas största med bland annat skumgummigrop, skatepark, studsmattor, klättervägg med mera, kort och en Woodward-liknande skapelse.

Nu har projektet kommit ett steg närmare verklighet då man fått 12.5 miljoner från regionen och kommunen har tagit beslut om att sälja marken för 3 miljoner till bolaget som ska driva hallen, Allaktivitetshallen i Åre AB. Ett låneupplägg har gjorts med kommunen där bolaget inte betalar någon köpeskilling utan får ett avskrivningslån på 20 år med motprestation att  aktivitetshallsbolaget istället en 50-procentig rabatt på entréavgifterna för alla kommuninvånare i Åre under avtalsperioden.

Aktivitetshallen är tänkt att ligga på Årestrand precis över över bron från Coop på väg mot Holiday Club. Här finns det även med i planerna en utomhusskatepark i samarbete med den lokala föreningen.

Web:
www.aktivitetsporthall-are.com

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.