Air + Style – Måns & Niklas inte vidare till final

Måns Hedberg är tillbaks på brädan efter sin allvarliga nackskada i våras och körde under fredagen tillsammans med Niklas Mattsson kvalet i Air + Style Beijing som i år ingår i FIS Världscupen. Tyvärr blev det bara en 31 respektive 32 andra plats för de svenska herrarna i år, som därmed inte är vidare till dagens final. Dock ser vi inte mindre än tre norrmän och en finländare i finalen som börjar klockan 12.30 och som du kan se live på Eurosport Player.

0
221

Se lördagens final live på Eurosport Player(Ej TV),  klockan 12.30-14.00.

Åkarlista & Livescoring: live.fis-ski.com

Det blev dubbel stolpe ut i dagens kval på Air & Style i Peking.

I heat 1 hade Niklas Mattsson ett av de klart bästa tricken med sin backside 1440 och i båda åken såg det såg mycket lovande ut genom hela luftfärden, ända tills brädan smällde ner i den stenhårda och ojämna landningen och han satte sig ner, varpå det som kunde blivit en kvalseger istället blev 26 p.

Måns Hedberg genomförde sin första tävling efter vårens allvarliga nackskada och målet var att ställa ner en switch backside 1260 i kvalet. Det kunde definitivt ha räckt till en finalplats, men liksom för många andra i heat 2 slutade ett stort och vackert trick med en misslyckad landning i såväl första som andra åket och tävlingen var därmed över för Sveriges del. Det blev 30:e respektive 31:a plats för Niklas och Måns idag, som får ta nya tag i Mönchengladbach nästa helg där de också får sällskap av Gustaf Lundström.

Web:
airandstyle.com
www.facebook.com/airandstyle
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.