A-Huset Adios!

Sedan i lördags står nu Örebro län nästan helt utan skatehallar då Aktivititetshuset i Kumla blivit tvungna att slå igen. Här har Ben Simmons satt ihop ett video- och fotokollage för att minnas tillbaka på tiden i lokalen. Vi ser bland andra Ben själv tillsammans med Kalle Larsson och Foppa Forsberg. Du kan även läsa om varför lokalen blivit tvungna att stänga efter Länsstyrelsens beslut. Detta innebär att i dagsläget finns det nu bara skatehallar i Karlskoga och Lindesberg efter att Brädcentralen i Örebro tidigare i år också stängde.

0
255

Åkare: Ben Simmons, Kalle Larsson & Foppa Forsberg med flera

 Skateboarding from Kumla, Sweden in our local park that we got kicked out of!

Det stora Aktivitetshuset för ungdomar fick leva i tio år. Byggnaden är fullt fungerande men Länsstyrelsen hotade att stoppa verksamheten för att den ligger för nära järnvägen och kommunen fick ge sig.

Det finns givetvis en omsorg om människors hälsa bakom beslutet men det är förbluffande inkonsekvent. Några resonemang finns inte om sannolikheten för att en tågolycka inträffar just bakom Aktivitetshuset med brinnande vagnar som slungas in i huset.

– Vi är 30 medlemmar och är här minst en gång i veckan och åker. Alla är välkomna med olika åldrar och bakgrund. Nyss fick vi med nio tjejer och hade tänkt göra en grej för flyktingar men nu går det inte.Ben efterlyser en lagerlokal med högt i tak.

Kommunens fritidschef Håkan Hultberg har förklarat att man arbetar med att ordna andra lokaler för Aktivitetshusets föreningar ”i den mån det är möjligt”.

 

PS! Läs mer om varför Aktivitetshuset är tvungna att slå igen i lokaltidningen här!


Web:
Kumla Skateboardförening på Facebook
Kumla Aktivitetshus på Facebook
Night One på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.