11-åringar i krig om skatelada

11-åringar på en ö i Malmö-trakten i krig om en skateboard-lada....

0
358

Produktion: CB Sverige
En film av: Goran Kapetanovic
Originalmanus: Janikk Tai Mosholi


…. 11-åringar på en ö i Malmö-trakten i krig om en skateboard-lada….
Nej, riktigt så illa är det inte utan det hela handlar om Goran Kapetanovics nya fullängdsfilm Krig. En film riktad till barn och ungdomar från 11 år och utspelar sig på en fiktiv ö utanför Malmö.

Här finns två gäng som härskar över varsin gård med strikta regler och lagar. I området finns även en skatelada som står i fokus genom vem som ska bestämma över den. När Malte flyttar dit eskalerar bråket till en helt ny nivå…


Radioreportage om filmen:

En äventyrshistoria men som ändå har ett väldigt laddat politiskt och moraliskt dilemma, säger Goran Kapetanovic till Sveriges Radio.


 – Det är ett fantastiskt filmmanus och ett otroligt fint hantverk om ett väldigt viktigt ämne. Filmen är ett ganska psykologiskt ungdomsdrama och handlar om grupptryck och relationer, om hur vi leds till en krigssituation där grupper vänds mot varandra. Man får se hur enkelt det är att vända människor mot varandra om man inte har kunskap om historien. Vi vill skapa ett alternativ till alla Hollywoodfilmer och utmana konventionell barnfilm. Visst, det är ett allvarligt ämne, men det innehåller också en känsla av äventyr. Det är en sagovärld, det är som om ”Flugornas herre” möter ”De förlorade barnens stad”, säger Goran Kapetanovic till Sydsvenskan.


Mira och Omar härskar över var sin gård med strikta regler och lagar som håller konflikten i balans. I bostadsområdet finns skejtladan och allt handlar om vem som ska bestämma över den.

Tills Malte flyttar dit.

Själv är han ganska nöjd med att sitta hemma men sina böcker och tennsoldater men hans mamma tycker att han behöver kompisar. Malte vet allt om historiska slag och spelteori och hamnar genast i centrum mellan de två gängen. Nu eskalerar bråket till en helt ny nivå. Men hur långt är Mira och Omar och de andra barnen beredda att gå? Är det verkligen krig de vill ha?

Ett spännande äventyrsdrama om lek och blodigt allvar. Från 11 år.

Följ @krig_the_movie på Instagram! Massor av roligt material från inspelningen, presentationer av karaktärerna m.m.

Web:
www.folketsbio.se/film/krig
copenhagenbombay.com

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.